CATALÀ

 Prof. David Ferrando. 


ⓁⓁⒺⓃⒼⓊⒶ ⒸⒶⓉⒶⓁⒶⓃⒶ

 

TASCA:

 

➤Heu de raonar un mínim de quatre avantatges que pot proporcionar una ciutat intel·ligent i quatre inconvenients que pugui ocasionar.

·······························································································································Els avantatges de la smart city
A la smart city, tenim molts avantatges, 4 d'ells són:

1-    Una smart city té la capacitat d'estar connectada amb els seus habitants, per tal de fer mes fàcil el dia a dia d'ells. Per exemple: demanar un taxi per internet o obrir la porta de casa.


2-   Tenir la capacitat de tenir una economia més flüida mitjançant la compra, pagament i entrega per internet.


3-   Té la capacitat de subministrar “wifi” als habitants i per tant, tothotom que té un smartphone, smartTV o aparell amb la capacitat d’utilitzar internet, pot connectar-se gratuïtament a la xarxa.


4-   Amb la generalització de les smart city arreu del mon, és crearien més aplicacions per adroid així facilitaria encara més la vida del habitants, com per exemple: trobar aparcament, un bar o una estació de tren.


No obstant, també hi trobem inconvenients, i són els següents:

1-    Actualment la capacitat de les xarxes és molt limitada i per tant no és possible tenir una smart city en plenes funcions ja que no es pot tenir a tothom connnectat entre si.


2-   Amb les limitació que hi tenim, caldria fer una inversió molt extensa per part de les companyies telefòniques i del govern. Com que és necessita aquesta gran inversió, la smart city es un projecte a llarg termini.


3-   Es necessari la unificació de totes les companyies telefòniques de manera que la mateixa companyia abasteixi tot un territori, perquè si cada companyia va a la seva, no es possible organitzar qui abasteix cada zona i a que preu.


4-   La població es veuria obligada a fer-hi una inversió en aparells electronics amb les prestacions més avançades de les que hi tenim ara, per tant és poc probable i viable aconseguir fer funcionar una smart city a la actualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada